Meer

over de Randhoeve

Team & Locatie

Wie zijn wij

De Randhoeve werkt met een professioneel team die zich met veel plezier inzet jouw paard gezond te houden of weer gezond te laten worden. Ons team bestaat uit gediplomeerde aquatrainer begeleiders, chiropractor, osteopathie, instructie / training, dierenarts, hoefsmid en een zadelmaker. Wij zijn er van overtuigd dat deze samenwerking zorgt voor een optimaal resultaat.

Het team

van de Randhoeve

Revalidatie

Charlotte van Meurs

Mijn naam is Charlotte van Meurs en ik ben eigenaresse van pensionstal de Randhoeve en de Randhoeve aquatraining en revalidatie. De Randhoeve is een plek waar wij continue werken aan verbetering van het paardenwelzijn door rust, ruimte en kwaliteit in een aan te bieden. Mijn belangrijkste doel is paarden alles te bieden wat zij nodig hebben. Ik blijf mijzelf dan ook ontwikkelen op het gebied van de juiste leefomgeving, voeding, huisvesting en training. Alle facetten zijn belangrijk om een paard gezond te houden. Op de randhoeve komt dit allen samen.

De aquatrainer is een mooi aanvullend middel om de paarden gezond en fitter te maken,

mits er op de juiste manier te werk wordt gegaan. Door de aquatrainer opleiding en de samenwerking met Equine Osteopathie, MR Dressuur en diverse dierenartsen kunnen wij voor ieder paard een specifiek trainings en/of revalidatie programma opstellen om uw paard net dat stukje meer te geven

Joukje Reitsma – Equine Osteopathie

Mijn naam is Joukje Reitsma, in 2008 afgestudeerd als humaan Fysiotherapeut. Na enige ervaring te hebben opgedaan tijdens mijn werk als Fysiotherapeut ben ik in 2010 met de opleiding Osteopathie voor dieren richting paard begonnen welke ik na 3 jaar in 2013 met goed gevolg heb afgerond. In 2016 behaalde ik mijn diploma als Chiropractor voor paarden. Deze 2 jarige internationale opleiding, Focus On The Equine Spine, bracht mij veel extra theoretische en praktische kennis.

In 2019 ben ik ondersteunend docente geweest bij de opleiding voor aquatrainer begeleiders. Naast deze opleidingen ben ik altijd bezig mijzelf -up to date- te houden middels bijscholingen zoals o.a. inspanningsfysiologie, voedingsleer en het bijwonen van symposia. Dry needling, medical taping en laser therapie met de High Power Laser zijn interventies die ik in kan zetten naast de manuele technieken die ik in mijn behandeling gebruik. Dit allemaal gericht op het welzijn van het paard. De samenwerking met de Randhoeve is voor mij een mooie ontwikkeling naar het interdisciplinair werken wat ik erg belangrijk vind. Samenwerken met o.a. dierenartsen, hoefsmeden, ruiters en trainers zijn naar mijn inziens onmisbaar voor een goed resultaat.

Mirjam Riet – MR Dressuur

Mijn naam is Mirjam Riet van MR Dressuur. Ik ben dagelijks actief als instructrice met ruim 30 jaar ervaring en ben gediplomeerd op ORUN niveau 1, 2, 3 en 4.

Door de jaren heen heb ik mij gespecialiseerd in de klassieke dressuur waar ik bij  iedere training werk aan het verbeteren van de verticale en horizontale balans en je vanuit hier streeft naar een fijne verbinding en nageeflijkheid met een open wervelkolom. Ik blijf mij dan ook op deze manier van trainen ontwikkelen en ben aangesloten bij de trainersclub van Dressagepro, waarbij de trainers worden getraind door Rien van der Schaft. Daarnaast geef ik training in werken aan de hand en aan de longe. Zo kun je afwisseling aanbieden in de training en je paard ook op een onbelaste manier sterker maken.

In de aquatrainer trainen wij de paarden met hetzelfde doel, van achter naar voor met lengte op de bovenlijn.

Ben je

Enthousiast geworden?

Krijg een rondleiding

Ontdek De Randhoeve en ervaar alle voordelen zelf!
We geven je graag een rondleiding.

Ontdek De Randhoeve en
ervaar alle voordelen zelf!
We geven je graag een rondleiding.