De mogelijkheden
van de Randhoeve
Aquatraining
Aquatraining
Aquatraining zowel training ondersteunend als revaliderend
Aquatraining is een mooi middel om in te zetten ter ondersteuning bij de training of revalidatie. Aquatraining kan gebruikt worden voor revalidatie na en/of tijdens een blessure, postoperatief, verbeteren van kracht, lenigheid, souplesse en coördinatie.
De snelheid van de loopband en de hoogte van het water kunnen apart ingesteld worden, afgestemd op de individuele trainingsbehoefte van het paard.
Net zoals zoveel hulpmiddelen en trainingsmethoden kan de Aquatrainer uw paard enorm goed doen, mits er op de juiste manier te werk wordt gegaan. Om deze reden is het belangrijk het paard goed te onderzoeken voor, tijdens of na een aquatraining sessie. Kennis van o.a. anatomie, bewegingsleer, inspanningsfysiologie en pathologie is hierbij noodzakelijk.
De mogelijkheden
van de Randhoeve
Instructie / training
Instructie / training
Instructie / training onder het zadel, aan de longe of in werken aan de hand.
Wanneer uw paard een blessure heeft moet die vaak meerdere keren per dag aan de hand worden gestapt. Wij kunnen dit van uw over nemen ( zie interne revalidatie) of u en uw paard hierbij begeleiden. Wij zijn erin getraind uw paard licht onbelast te trainen tijdens het stappen aan de hand. Wij streven ernaar uw paard tijdens het stappen recht in het lijf laten lopen met zoveel mogelijk het gewicht verdeeld over 4 benen en een lange losse hals. Hierbij wordt het paard zowel fysiek als mentaal aangesproken. Fysiek zal hij zijn lichaam tijdens het stappen op de juiste manier moeten gebruiken waardoor compensatie wordt tegengegaan. En mentaal houdt het paard een lichte uitdaging, waardoor die minder snel ‘te druk’ wordt voor het stappen aan de hand. Het is ook mogelijk de eigenaar hierbij te begeleiden zodat zij dit thuis verder kunnen trainen.
Wanneer uw paard verder in de revalidatie of tijdens de revalidatie in beweging mag blijven, is het van groot belang dat het paard op de juiste manier getraind wordt. Dit kan aan de hand, aan de longe of onder het zadel. Focus op recht gerichtheid, het horizontale en verticale evenwicht en een open wervelkolom zijn hierbij een must. Door de spieren op de juiste manier sterk te maken zal
De mogelijkheden
van de Randhoeve
Chiropractie / Osteopathie / Fysiotherapie
Chiropractie / Osteopathie / Fysiotherapie
Osteopathie is een manuele behandelwijze die wordt toegepast om de bewegelijkheid van het lichaam te herstellen. Om deze bewegelijkheid te herstellen werkt de osteopaat met drie systemen in het lichaam.
- Het pariëtale systeem ( Botten, gewrichten, spieren en pezen )
- Het viscerale systeem ( Organen en bloedvaten )
- Het cranio-sacrale systeem ( De schedel ( cranium ) en het heiligbeen ( sacrum ) welke zijn verbonden door de wervelkolom )
Deze drie systemen beïnvloeden elkaar continue. Het beïnvloeden van deze systemen door de osteopaat gebeurt middels zachte manuele technieken. De osteopaat heeft een holistische visie. Dit wil zeggen dat de osteopaat het gehele lichaam onderzoekt en zo anatomische, fysiologische en neurologische verbanden kan leggen gerelateerd aan de oorzaak van de klacht. Een blokkade in het lichaam kan namelijk door verschillende oorzaken ontstaan. Deze holistische visie is dus noodzakelijk om niet alleen symptoom bestrijdend te werken.
De mogelijkheden
van de Randhoeve
Magnacare magneetveld therapie
Magnacare magneetveld therapie
De magneetveldtherapie dringt diep door in het weefsel en heeft daar een invloed op de doorbloeding en de stofwisseling in de cellen, waardoor het weefsel sneller en beter herstelt.
Pulserende magneetveldtherapie maakt gebruikt van spoelen waardoor een elektrische stroom loopt. Dit veroorzaakt een magnetisch veld. Door deze stroom nu met een bepaalde frequentie aan en uit te laten gaan, krijgen we ook een magneetveld dat telkens aan en uit gaat, ofwel pulseert.
De frequentie van de pulsen is bepalend voor het effect van de therapie.
We kunnen met een lage frequentie pijn en ontstekingen remmen en door het verhogen van de frequentie kunnen we in een later stadium de doorbloeding en de stofwisseling verbeteren. Dit helpt het lichaam sneller te genezen.
Magneetveldtherapie kan daarom bij een groot aantal problemen gebruikt worden, o.a.:
- Botbeschadigingen en breuken
- Open wonden en circulatieproblemen
- Pijnlijke en stijve spieren
Peesproblemen en andere zachte weefselproblemen
Acute ontstekingen
Chronische pijn
De mogelijkheden
van de Randhoeve
High power Laser Therapie
High power Laser Therapie
Onze klanten kunnen bij ons ook terecht voor HPLT. Deze klasse 4 laser wordt ingezet voor medische doeleinden zoals:
- Pees, ligament en gewrichtsblessures
- Artrose/ artritis
- Pijn
- Acute en chronische ontstekingsreacties
- Litteken verkleving
- Post,-operatieve wondverzorging
- Wonden na trauma
- Spier hypertonie
Door middel van fotobiomodulatie vind er sneller en effectiever herstel van het weefsel plaats. De moleculen adenosinetrifosfaat, reactieve zuurstof species en stikstof monoxide worden door het licht beïnvloed welke nodig zijn voor herstel van weefsel en dempen van pijn.
Het licht van de laser zorgt voor fotochemische reacties in plaats van thermische reacties.
Deze HPL met de juiste golflengte is de enige die positief evidence based is voor fotobiostimulatie. Bewust gebruik, kennis van de anatomie, pathologie en herstel zijn noodzakelijk.
Bij het inzetten van de HPL zal er overlegd en geëvalueerd worden tussen onze chiropractor/Fysiotherapeut, Joukje Reitsma en de behandelend dierenarts.
Wanneer er bij de intake of tijdens het revalidatie proces zal blijken dat HPLT van meerwaarde zal zijn, zullen de mogelijkheden met u besproken worden.
De mogelijkheden
van de Randhoeve
Inspanningsfysiologie
Inspanningsfysiologie
Tijdens de training en revalidatie maken wij gebruik van de fysiologische principes bij inspanning en training. (Overload, Supercompenatie, Specificiteit, Reversibiliteit en Verminderde Meeropbrengst)
Deze kennis is onontbeerlijk bij de revalidatie en training van het paard.
Leeftijd, africhtingsniveau, eventuele blessures en onderliggende pathologie bepalen een groot deel van de belastbaarheid van het paard. Hier passen wij onze belasting op aan.
Het trainen op de aquatrainer of werken aan de hand/ onder het zadel met een hartslagmeter kan in sommige gevallen van meerwaarde zijn. Mocht dit zo zijn bespreken wij de mogelijkheden.
De mogelijkheden
van de Randhoeve
Interne revalidatie
Interne revalidatie
Helaas kan het gebeuren dat uw paard geblesseerd raakt, gelukkig zijn er tegenwoordig goede diagnostiek en diverse behandelingen mogelijk. Hierna komt er vaak een revalidatieperiode waarbij een paard uitsluitend gecontroleerd mag bewegen en eventueel nog ondersteunende behandelingen nodig.
Een revalidatie traject kan zwaar vallen voor een eigenaar, een geblesseerd paard vergt een ander management rondom het paard.
Wij nemen deze zorg graag van uw over en zullen uw paard op een professionele liefdevolle manier revalideren.